söndag 12 juli 2015

Putin, väst och värderingskriget


Rysslands president Vladimir Putin ses idag allmänt i väst som det största hotet mot stabilitet och fred i världen. I pressen i Ryssland utmålas väst - USA och EU främst - som fiender till Ryssland och det som Ryssland står för. Efter händelserna i Ukraina har propagandakriget rasat i media både i öst och i väst. Vi i väst är långt medvetna om att så är fallet i Ryssland, nättrollen inberäknade, men tyvärr är vi ganska långt blinda för den Rysslandsfientliga propaganda vi själva utsätts för genom våra massmedier. Detta propagandakrig har idag skapat starka antipatier mot "fienden" på båda sidor och tyvärr, får man förmoda, sådan misstro som omintetgjort åratal av avspänning och vänskap länderna och folken emellan.

Jag har vid ett par tillfällen försökt lyfta fram att denna situation ingalunda är så entydig och enkel som media i väst försöker framställa den. (Hela situationen började, har jag hävdat, med att USA och EU verkade för att avsätta den demokratiskt valda ledningen i Ukraina. Något som media i väst inte gärna talar om...) Jag har också funderat en hel del på i vilken grad Putins och Ryssland hållning i hbt-frågorna har spelat in i att forma medias (och därmed hela västvärldens) aversion mot Putin och Ryssland. För det är ju ett välkänt faktum att västmedia - som ju för egen del helt har förblindats och förförts av hbt-propagandan - inte alls kan acceptera Rysslands hållning i denna fråga.

I veckan har Putins parti åter en gång gått ut med att Ryssland vill vara en motpol till den dekadens som sprids i väst och den vrångbild av äktenskapet som så gott som hela västvärlden idag har drabbats av och driver. I samband med detta lanserades en flagga som är tänkt som ett alternativ till regnbågsflaggan och som står för det riktiga äktenskapet mellan en man och en kvinna. Detta bara några dagar efter att Putin själv i ett tal ännu en gång gått ut med samma budskap. Denna gång antydde han - om jag förstod honom rätt - att denna schism mellan Ryssland och väst i själva verket och i grund och botten handlar om just denna fråga.

Nå, nu förstår jag givetvis att Putin använder denna sak för att befästa sin position i Ryssland. Något han också lyckats mycket väl med. Jag tror säkert att detta är hans ärliga åsikt, men Putin är inte dum och han förstår utan vidare vilka växlar hans ska dra på för att kunna rida på de strömningar som råder i dagens Ryssland. Dessutom litar jag inte på honom. Inte alls. Men lika lite litar jag på väst och västs ledare i detta propagandakrig. Jag har sagt det tidigare, och det finns skäl att säga det igen: Detta är en mycket otrevlig situation när vi har en allvarlig säkerhetskris och inga pålitliga informationskällor eller ens några pålitliga parter i konflikten.

Men jag anser utan vidare att vi behöver ställa oss denna fråga: Har Putin rätt? Handlar denna konflikt mellan Ryssland och väst ytterst om värderingar? Är hbt-frågorna och den malström av hbt-propaganda som väst idag lider av och under orsaken till att denna klyfta har uppstått mellan västvärlden och Ryssland?

Jag har (givetvis) inget definitivt svar på denna fråga. Men helt säkert är nog att detta är en ingrediens i smeten. Kanske en viktig sådan. Men är det den viktigaste? Västmedia lyfter förstås fram andra saker som krisens orsaker, men som sagt går det inte heller att lita på västmedia i denna konflikt. Speciellt inte som västmedia alltså är helt förblindad och förförd av dessa liberala värderingar och framför allt av denna fråga och den propaganda som den rider på och för med sig.

Speciellt vi som värdekonservativa (och) kristna behöver ställa oss denna fråga, anser jag. Om inte annat så för att vi inte ska ryckas med i och förföras av det propagandakrig som just nu pågår och där västmedia helt tydligt är en ledande part. Västmedia som alltså har en stor, men många gånger outtalad, tagg i sidan till Putin och Ryssland just i och med denna hbt-fråga. Här finns ett stort OM, men OM Putin har rätt angående orsaken till denna kris, ja, då får det utan vidare stora följder för hur vi borde se på hela denna situation. Det anser åtminstone jag. Men oberoende av vilket svaret på frågan än är menar jag att vi - värdekonservativa och även alla andra - behöver kunna ta ett steg bakåt och försöka se en bredare bild och därmed inse att också vi är offer för ett propagandakrig. Från vår egen media och våra egna ledare.


 

50 kommentarer:

  1. Jo, Putin börjar säkert invadera grannländer för att han har problem med västs acceptans av homosexuella. Allt är bögarnas fel. (Kom igen nu!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Igen en av dessa trista och anonyma kommentarer som har svårt med läsförståelse och innantill läsning.Verkar inte vara lätt att att föra seriösa samtal på bloggen!

      Radera
    2. Anonym 10:59. A. Du borde inse att du inte ska tro på allt du läser i västmedia. (Det samma gäller givetvis också östmedia - i den mån vi kan tillgodogöra oss vad den skriver...) Sanningen om vad som har hänt/händer i Ukraina och vad som ligger bakom ligger troligtvis någonstans mitt emellan.

      B. Ole har gjort en helt riktig iakttagelse. Du, och vi alla, skulle besparas mycket onödigt debatterande ifall du skulle lära dig att läsa innantill. Jag har inte beskyllt de homosexuella för det som sker. Några sådana beskyllningar hittar du överhuvudtaget inte på denna blogg. Inte av min penna i alla fall.

      Radera
    3. Vem är det som har svårt med innantill-läsningen? Jag skrev "västs acceptans av homosexuella". Inte de homosexuella. Du har ju gjort det tydligt att det är homolobbyn och all homopositiv propaganda du vänder dig mot.

      "Allt är bögarnas fel" var bara en anspelning på låten med samma namn. För att det här blogginlägget närmar sig samma låga nivå som det sången ironiserar över.

      Radera
    4. Anonym 16:07. När man anför citat ska man använda citationstecken - om man alltså vill att den man diskuterar med ska förstå att det handlar om ett citat. (Sedan är det en annan sak att det du avsåg troligtvis ändå inte skulle ha kommit fram...) Nåja, nu blev det klart. Formellt. I sak begriper jag fortfarande inte vad du menar.

      Radera
    5. I sak menar jag att det låter otroligt naivt i mina öron att Putins annektering av Krim skulle ha något som helst med homosexualitet eller västs hbt-acceptans att göra.

      Radera
    6. Anonym 23:34. Och vem har påstått det? Det jag frågar är om hela den här krisen (som den har blåts upp och blåses upp idag både i väst och i Ryssland) beror på värderingsklyftan. Krim är en detalj i soppan - hur viktig den är kan knappast någon av oss avgöra.

      Radera
    7. På vilket sätt hör inte Krim-annekteringen till "hela den här krisen"? Det är lätt att komma med svepande formuleringar, men när man börjar specificera hör man hur fånigt påståendet låter.

      Radera
  2. Putin kör med ett gammalt beprövat billigt trick för att försöka hålla sig populär bland majoritets befolkningen. Det är så enkelt att få med sig massorna genom att spä på gamla fördomar.

    I Putins fall har han nu homosexuella som han förnedrar och förlöjligar på samma sätt som Hitler gjorde mot judarna. Typiskt för män med mindervärdeskomplex.

    Hbtfrågan har ingen politisk betydelse mellan väst och ryssland, det är bara ett enkelt sätt för den lilla mannen i ryssland att försöka upprätthålla den ryska "machostilen".

    Ironiskt nog har man inom gay rörelsen liknande machostil, och man kan nog tänka sig att den lilla mannen gärna klär sig i tajta läderbyxor och taxihatt :)

    Jag förstod att ni på stormötet hade ryska vänner på besök. Ni som skickar brev på riktiga posten till ryssland, kom ihåg att använda er av de populära Tom Of Finland frimärken ;)

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur många miljoner bögar har Putin gasat?

      Radera
    2. Eflop. "Hbtfrågan har ingen politisk betydelse mellan väst och ryssland".

      Där har du nog fel. Hbt-frågan har nog betydelse. Det är media som driver på krisen, och för media är denna fråga en helig ko. Så denna fråga har nog betydlese, alltid. Men frågan som jag ville ställa är att HUR STOR betydelse denna fråga har. Där har jag inget svar, utan jag ville bara aktualisera och påvisa frågans relevans.

      Radera
    3. "Hur många miljoner bögar har Putin gasat?"

      Inga ännu, vad vi vet. Men eftersom HBTL officiellt nu i Ryssland är "nånting avskyvärt" som i bibeln, så är det även officiellt öppet att förfölja och förnedra homosexuella.

      Det finns ligor som lurar homosexuella till träffar och torterar dom utan lagliga påföljder. Hatbrotten mot HBTL folk har ökat markant efter att ryssland officiellt fördömer homosexuella, precis som i bibeln..

      På samma sätt fungerade Hitlers Tyskland, först förlöjligades och fördömdes judarna, sedan samlades de ihop och gasades.

      Eflop

      Radera
    4. Eflop,
      Parallellen i sista stycket i din kommentar,ett verkligt lågvattenmärke!!

      Radera
  3. Ole, vad är problemet? tror du inte på förintelsen, eller har du problem att se mönster?

    Precis samma mönster har vi sett genom historien när makthavarna propagerar och fördömer (oftast) minoriteter och att det i långa loppet leder till mänskliga katastrofer.

    Jag drar paralleller till t.ex Bosnien och Ruanda katastroferna, det finns ju otaliga genom historien, där människor slaktas pga religiösa fantasier och har blivit uppviglade av makteliten. Helt onödiga krig och mänskliga tragedier...

    Eflop

    SvaraRadera
  4. Eflop,
    Efter dina omdömeslösa och osmakliga paraleller till förintelsen du gör i kommentaren
    ovan,ett verkligt bottennapp,föreslår du gör som Sveriges vicestatsminister Åsa Romson efter sin omdömeslösa jämförelse "om flyktingkatastrofen i Medelhavet med Auswitch" gör en pudel och ber om ursäkt !!
    "Det industriella mördande som nazisterna genomförde under förintelsen går inte att relativisera-det är okunnigt och absurt". (Lena Posner-Körsi, ordf för judiska Centralrådet i Stockholm)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop har då verkligen inget att be om ursäkt för! Sandlin blandar som vanligt bort sig själv. Eflop skrev ursprungligen: "I Putins fall har han nu homosexuella som han förnedrar och förlöjligar på samma sätt som Hitler gjorde mot judarna. Typiskt för män med mindervärdeskomplex." Vad är liksom problemet?

      Radera
    2. Ole det har ju aldrig tidigare begåtts folkmord/förföljelser i Ryssland mot minoriteter och olika folkgrupper .. fortfarande 1986 i sovjet låste man i folk man inte ville ha.. till och med ättlingar till politiska fångar låstes in.. Det skulle inte alls förvåna mig om Putler tänker i samma banor som tidigare sovjetiska ledare..

      Radera
  5. Ole, av vem skall jag be om ursäkt?

    Jag påstår att:

    Judarna förlöjligades och förföljdes i tyskland, sant eller osant?
    Homosexuella förlöjligas och förföljs i ryssland, sant eller osant?

    Orsaken till till massmorden och förföljelsen:

    Båda problemen är av religiös natur, judarna förföljdes för att dom påstods vara jesu mördare, homosexuella för att dom utför syndiga handlingar enligt bibeln och koranen.

    Båda problemen på grund av religiösa fantasier. Av vem skall jag be om ursäkt?

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. "Det finns ligor som lurar homosexuella till träffar och torterar dom utan lagliga påföljder. " "Homosexuella förlöjligas och förföljs i ryssland, sant eller osant?"

      Det här har du läst i västmedia, eller hur? Nu säger jag inte att detta inte är sant - det kan det vara - men du gör nog klokt i att komma ihåg att vi de facto lever mitt i ett propagandakrig. Och OM denna fråga är central i den kris som just nu pågår (vilket min text ovan handlar om!) får man förmoda att dessa "nyheter" också innehåller propagandistiska drag. Så du/vi/jag ska inte tro allt vi läser i tidningarna! Åtminstone inte bara så där utan vidare och utan att ifrågasätta.

      Radera
    2. Jag har sett en lång dokumentär där filmteamet följer en sån här liga som "jobbar" helt voluntärt. Det går till precis som Eflop skrev. Det är definitivt inte bara någon västpropaganda.

      Radera
    3. Kristian. Är helt ense om att vi inte ska tro allt vi läser i tidningarna utan att ifrågasätta.
      Men det samma bibeln och andra "heliga skrifter". Vi ska inte tro bara sådär utan vidare på dem heller. Än mindre ska vi tro på dem som påstår sig sitta på den korrekta tolkningen av dessa skrifter och som försöker sprida ordet vidare. De ska ifrågasättas och nagelfaras in i minsta detalj de också, för de för också sin propaganda.

      Radera
    4. Anony 11:04. Du har givetvis utfört nödvändig källkritik, antar jag? Alltså kollat upp att det inte är samma västmedia som ligger bakom denna dokumentär?

      Nåja. Jag tror säkert att det finns sådana ligor. Tyvärr. Eflops paralleller till förintelsen ter sig lite smått absurda, bara. Men jag menar nog också att vi alltid behöver vara på vår vakt. Alltid när vissa saker/företeelser/händelser blir förbjudna finns det en reell risk att det hela urartar. Och allt är definitivt inte frid och fröjd i Ryssland. Verkligen inte.

      Radera
  6. De e sant, man får filtrera ganska mycket av den vinklade information vi får via olika media. Men de facto har ju ryssland via nya lagar effektivt legaliserat diskriminering av LBGT människor. Det vet vi, och resultaten talar för sig själva..

    I ryssland döms ingen till döden (ännu) för homosexualitet, men i andra länder hängs och dödas människor varje dag för att dom är "avskyvärda" enligt bibeln och koranen. Är det ett sådant samhälle vi borde ha här i väst? ett samhälle baserat på religiöst svammel om att människor skall dödas på grund av sin sexualitet?

    http://goo.gl/bY8z2t

    Men som sagt tidigare har inte den här frågan någon som helst betydelse i internationella kriser, det är endast ett billigt sätt för den lilla mannen att spä på fördomar för att försöka behålla sin popularitet i ryssland.

    Eflop

    SvaraRadera
  7. Eflop,
    I första hand rikta ursäkten till bloggläsarna,för att du genom din kommentar " relativisersr förintelsen"o därmed ansluter dej till förintelseförnekarna.Det är kanske inte det du vill?!Kanske också till dem du i I dina generaliseringar kallar för"problem på grund av religiösa fantasier".
    Hitler förföljde och utrotade judarna för att de enligt hans rasteorier var undermänniskor,och han ville skapa den rena germanska rasen!
    Eftersom du är bibel läsare läs gärna Esters bok judehat fanns redan då och är kanske första fösöket till jude utrotning som gjorts i historien!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sandlin, du är ju bara för festlig! Du förstärker ju i din sista meningen exakt det Eflop försöker få dig att förstå.... Att religion och bibeln har ställt till med mycket elände.

      Radera
    2. Anonym 11.08
      "Att religion o bibeln har ställt till med mycket elände"eflop försöker få dej att förstå".Erkänner att jag inte förstår hur du tänker!

      "Det dunkelt tänkta,är det dunkelt sagda"(gammalt djungelordspråk Dragos)

      Radera
  8. Eflop. "men i andra länder hängs och dödas människor varje dag för att dom är "avskyvärda" enligt bibeln..."

    Konkretisera gärna! Vilka länder? Hur ser de lagarna ut som kräver/sanktionerar detta? Detta är ett väldigt grovt påstående, men jag antar att du kan bestyrka det...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dödsstraff för homosexualitet finns i Iran, Mauretanien, Sudan, Saudiarabien, Jemen, Nigeria och Somalien. Sydsudan och Uganda har långa fängelsestraff och har avvägt dödsstraff. I Uganda under påtryckningar från evangelister i USA och en av de ledande förkämparna för lagförslaget om dödsstraff är en kristen pastor. Både Sydsudan och Uganda är kristna länder liksom Nigeria (där drygt hälften är kristna). I Uganda blev rätt nyligen en gayaktivist mördad efter tidningsartikel med foton och adresser under rubriken "Häng dem".

      Radera
    2. Anonym 21:07. Den pastorn skulle jag nog ha en hel del att diskutera med. Och inte i så alldeles god ton! Det du skriver om är fruktansvärt. MEN. Eflops citat löd: "men i andra länder hängs och dödas människor varje dag för att dom är "avskyvärda" enligt bibeln." Det du skriver om är nog något helt annat...

      Radera
    3. Eflops citat var nog om vi ska vara noga "enligt bibeln och koranen". Tar vi med de islamska länderna så är vi inne på hängningarna också. Verkställda dödsstraff för homosexualitet.

      Radera
    4. Anonym 00:43. Ja, och min poäng är att man inte kan säga så.

      Radera
  9. Här kommer ett exempel på ett kristet land (84% kristna) Uganda var HBGT praktiskt taget inte har några rättigheter alls. När makthavarna i länder uttalar sig och stiftar lagar som fördömer homosexualitet blir dom ofta lovligt byte för allmänheten att bespottas, och ofta tar allmänheten lagen i sina egna händer.

    Det finns hur mycket bild och videomaterial som helst på Internet men jag länkar inte till dom, för det är verkligen obehagligt att se hur dom hänger eller tänder eld på människor. Och det bara för nån sagobok skriven för tusentals år sedan.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Uganda_Anti-Homosexuality_Act,_2014

    https://en.wikipedia.org/wiki/Violence_against_LGBT_people

    http://edition.cnn.com/2014/02/24/world/africa/uganda-homosexuality-interview/index.htmlhttps://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Africa

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Det som händer i Uganda är förfärligt, det tror jag nog att vi är ense om. Men hur var det nu riktigt du skrev ovan? Jag citerar: "I ryssland döms ingen till döden (ännu) för homosexualitet, men i andra länder hängs och dödas människor varje dag för att dom är "avskyvärda" enligt bibeln..."

      Min fråga - direkt baserad på citatet - är att har Uganda dödsstraff för homosexualitet? Om så är fallet, verkställs dessa dödsstraff "varje dag"?

      Nå, nu är jag "pikkutarkka", men det menar jag att man behöver vara i frågor som är så här känsliga. Man kan inte slänga ur sig runda formuleringar hur som helst, för på den vägen blir lögnen så småningom sanning...

      Radera
  10. Ja Kristian, det är verkligen förfärligt. Det finns mycket info om det här på nätet. Vill man läsa hur människor torteras, misshandlas och dödas pga homofobier så är det bara att googla.

    Googla t.ex "lbgt violence in russia" eller "lbgt violence" eller "hate crime gay" så får du mer info om vad som verkligen sker i länder med öppna homofoblagar i världen.

    Tack vare homofoba Uganda har det blivit en trend i Afrika att förfölja LBGT människor. Det är många frikyrkliga "missionärer" pastorer som flyger in från USA och planterar det här fullständigt horribla homofoba bibliska idéerna åt dom här oskolade afrikanerna och då är drevet i full gång.

    http://news.nationalgeographic.com/news/2014/02/140228-uganda-anti-gay-law-smug-homophobia-africa-world/

    http://76crimes.com/100s-die-in-homophobic-anti-gay-attacks-statistics-updates/

    http://www.thehindu.com/features/metroplus/society/the-unheard-victims-of-violence/article5088311.ece

    http://www.washingtonblade.com/2014/12/20/report-594-lgbt-people-murdered-americas-15-month-period/

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Sant är att det händer mycket hemskt i världen. Också på detta område. Just därför är det så väldigt viktigt att inte röra sig med svepande formuleringar och att inte generalisera. Jag får nog det intrycket att du slår ifrån dig och inte vill erkänna att det du skrev var fel. Det skulle räcka med att säga att du hade fel och att du tar tillbaka det.

      Radera
    2. Kristian. Och jag får det intrycket att du inte vill erkänna att det är de horribla homofoba bibliska idéerna som ligger till grund för de här hemskheterna. Det skulle räcka med att du skulle säga att bibeln har fel.

      Radera
    3. En annan anonym här. Ursäkta en ärlig åsikt, men jag måste nog säga att du, Kristian, verkar vara mästaren på "svepande formuleringar" och att "generalisera". Att lyckas få västs homo-acceptans till en grundorsak till Putins invasioner är väääldigt svepande. Eller totalsnurrigt.

      Radera
    4. Anonym 01:43. "Putins invasioner"? I pluralis. Ge gärna en lista på vilka dessa är! (Just på tal om svepande formuleringar...) Dessutom ställde jag en fråga, jag påstod inget definitivt om någon "grundorsak".

      Radera
    5. Anonym 22:37. Din kommentar - och framför allt Eflops kommentar ovan där han skerv att "I ryssland döms ingen till döden (ännu) för homosexualitet, men i andra länder hängs och dödas människor varje dag för att dom är "avskyvärda" enligt bibeln och koranen" - visar att ni inte har förstått vad den kristna tron handlar om. Aversionen mot, eller kanske jag borde skriva hatet mot, religionen överlag gör dig/er blinda. Vad värre är - ifall de predikanter/pastorer Eflop nämnde faktiskt existerar och beter sig som han påstår - är att inte heller de har förstått sig på vad den kristna tron är och vad dess innersta väsen handlar om.

      Radera
    6. Kristian 06.39: Jag hade invasionerna av Tjetjenien (1999, Putins beslut som nyvald premiärminister) och Georgien (2008, Putin president) i åtanke. Och Krim naturligtvis.

      Angående din fråga och att du inte påstod något definitivt så är det ju precis det jag säger! Du rör dig med svepande formuleringar och (ibland vaga) antydningar.

      Radera
    7. Anonym 14:08. Nu drar du in saker i diskussionen som inte hör hit, och då blir det väldigt krångligt. Dels är de "invasioner" du tar fram kanske inte invasioner i ordets strikta betydelse - det handlar om krig. (Vi kan lämna diskussionen om vems fel dessa krig var - där torde vi inte komma till något entydigt svar...) Men om vi kallar dylika krig för invasioner har t.ex. USA mångdubbelt med invasioner på sitt samvete jämfört med vad Ryssland har.

      Dessutom kan knappast kriget i Tjetjenien (eller ens kriget i Georgien - även om det är av betydligt nyare datum) dras in i denna diskussion utan att man frångår vad den från början handlade om.

      Sedan måste jag säga att du lyckas få till något av en gordisk knut. Jag ställer en fråga, och du kritiserar mig för att inte säga något klart - jag rör mig med svepande formuleringar och vaga antydningar, hävdar du. Men hur menar du att jag bordde skriva? Om jag skulle säga att det ÄR på detta vis skulle du skriva att jag yrar (eller något liknande. Totalsnurrigt kommer väl ganska nära?) Kom igen nu människa! Jag spekulerar. Det kan du beskylla mig för. Men det är INTE det samma som att "röra sig med svepande formuleringar". Man måste kunna ställa en fråga i en sak som ser suspekt ut. Eller hur?

      Radera
    8. Nå, det blev lite väl spretigt, det håller jag med om. Men Wikipedia kallar alla dessa för invasioner, därav mitt ordval.

      Du får naturligtvis svepa omkring och spekulera hur mycket du vill. Det var bara när du anklagade Eflop för det samma som jag tänkte att det blev lite komiskt.

      Radera
    9. Ok. Det handlar om olika ordval. Sådant händer. Jag hävdar nog att mitt och Eflops "svepande" är på lite olika nivå. Men det kan ju hända att jag är lite jävig...

      Radera
  11. Här kan ni läs om hur amerikanska homofoba pastorer uppviglar det vidskepliga Ugandska folket att döda homosexuella. Det här är bara för vidrigt...

    Kristian säger, "de här pastorerna har säkert inte förstått den kristna tron och dess innersta väsen" Jag påstår att dom läst bibeln, för där finns stöd för att döda homosexuella.

    http://www.independent.co.uk/news/world/africa/how-uganda-was-seduced-by-antigay-conservative-evangelicals-9193593.html

    "It's true that some of the most terrible things in the world are done by people who think, genuinely think, that they're doing it for the best, especially if there is some god involved." Terry Pratchett

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. För en gångs skull kollade jag upp din länk. Och insåg att du tydligen inte har läst hela texten... :) Skulle du ha gjort det skulle du inte skriva: "hur amerikanska homofoba pastorer uppviglar det vidskepliga Ugandska folket att döda homosexuella".

      Jag börjar ha nog av ditt sätt att argumentera, måste jag säga! Du överdriver, misstolkar och förvränger. Det är ingen bra debatteknik!

      Radera
    2. Eflop. Ännu. Länken visade klart och tydligt att pastorerna inte var att skylla för den lag som stiftades. Så min reaktion var förhastad och min kommentar angående pastorerna således likaså felaktig. Där ser man, man ska inte tro allt vad Eflop skriver... Men sedan för du fram ett påstående som egentligen skulle kräva en helt ny bloggtext. "Jag påstår att dom läst bibeln, för där finns stöd för att döda homosexuella." Ja, jag tror faktiskt att det får bli på det viset.

      Radera
    3. Kristian. Ser fram emot din bloggtext där du, förmodar jag, gör ditt yttersta för att bortförklara innebörden av 3 Mos. 20:13: "Om en man ligger hos en annan man såsom man ligger hos en kvinna, så göra de båda en styggelse; de skola straffas med döden, blodskuld vidlåder dem."
      Vet inte hur det är med er andra, men åtminstone i mina öron är det klart och tydligt att det finns stöd i bibeln att döda homosexuella.
      Eller är det rentav en "svepande formulering"?

      Radera
    4. Anonym 16:27. Inte BORTförklara. Men förklara. Texten finns nu tillgänglig på bloggen.

      Radera
    5. Kristian, vilken del av texten i länken om pastorerna i Uganda förstod du inte?

      Eflop

      Radera
    6. Eflop. Jag förstod nog texten. Men gjorde du det? Eller har du ens läst den?

      Radera